Ungdomsudveksling

ungdomsudvekslingRotary i Danmark er meget engageret i ungdomsarbejde f.eks. gennem forskellige udvekslingsprogrammer, hvor unge sendes på ophold af kortere eller længere varighed i et andet land eller gennem målrettet kompetencegivende uddannelse i ind- eller udland.

Long-Term exchange

Hvert år udveksles omkring 200 unge danske med unge fortrinsvis fra oversøiske lande. På verdensplan omfatter denne udveksling inden for Rotary tæt ved 8.500 unge årligt.

Ungdomsudvekslingen omfatter fortrinsvis Argentina, Australien, Brasilien, Canada, Chile, Colombia, Indien, Japan, Mexico, New Zealand, Peru, Sydafrika, Taiwan, Thailand og USA samt europæiske lande, som måtte ønske at deltage i udvekslingen.

Udvekslingen omfatter et skoleår, oftest fra august til juni. De unge bor sædvanligvis hos 3-4 familier, ofte i Rotaryhjem.

Har du lyst til at vide mere om Long-Term exchange, så kig på denne hjemmeside.

Short-Term exchange

Denne ungdomsudveksling omfatter for hele Europa ca. 3.000 unge om året fordelt på 75-100 lejre. De modtages som regel i hold på 20-30 unge fra mange forskellige lande.

Danmarks deltagelse finder sted under følgende former: Indbydelser fra udlandet (Europa, Nordafrika, Israel, Libanon og Tyrkiet og enkelte oversøiske lande), med 2-4 ugers ophold i lejre eller i Rotaryhjem, 100-140 årligt. Indholdet af disse indbydelser bekendtgøres på ungdomsudvekslingens hjemmeside.