Ungdomsudveksling

Rotary i Danmark er meget engageret i ungdomsarbejde f.eks. gennem forskellige udvekslingsprogrammer, hvor unge sendes på ophold af kortere eller længere varighed i et andet land eller gennem målrettet kompetencegivende uddannelse i ind- eller udland.

Long-Term exchange

Hvert år udveksles omkring 180 unge danske med unge fra oversøiske lande. På verdensplan omfatter denne udveksling inden for Rotary tæt ved 8.500 unge årligt.

Ungdomsudvekslingen omfatter fortrinsvis Argentina, Australien, Brasilien, Canada, Chile, Colombia, Indien, Japan, Mexico, New Zealand, Peru, Sydafrika, Taiwan, Thailand og USA.

Udvekslingen omfatter et skoleår, oftest fra august til juni. De unge bor sædvanligvis hos 3 familier under deres ophold i værtslandet.

Forløbig ansøgning indsendes til distrikt 1470 i foråret, hvor du går i 8 klasse og udveksling er typisk efter endt 9 klasse.

Har du lyst til at vide mere om Long-Term exchange, så kig på denne hjemmeside.

Short-Term exchange

Denne ungdomsudveksling omfatter for hele Europa ca. 3.000 unge om året fordelt på 75-100 lejre. De modtages som regel i hold på 20-30 unge fra mange forskellige lande.

Danmarks deltagelse finder sted under følgende former: Indbydelser fra udlandet (Europa, Nordafrika, Israel, Libanon og Tyrkiet og enkelte oversøiske lande), med 2-4 ugers ophold i lejre eller i Rotaryhjem. Indholdet af disse indbydelser bekendtgøres på ungdomsudvekslingens hjemmeside.

Vil du vide mere om ungdomsudveksling?

Rotary har lavet en række videoer med nogle af de unge der er kommet retur (også kaldet rebound), de kan ses her.

Du kan læse meget mere på Rotarys “YEP” side